Ekonomi

Kredi kartlarında yeni dönem: ‘Kapatılmamasının tek şartı var’

Birinci KonutVe arabaKredilerde frenler çekilirken, , kredi kartıHarcamalardaki artış devam ediyor. enflasyonla çabalamakProgram kapsamında bir dizi program hayata geçirilirken, yeni adımların atılabileceğinin sinyali verildi.

Kredi kartlarına ilişkin yeni düzenleme geliyor. Yeni düzenlemeyle kredi kartlarına taksit sayısı ve kredi limitlerindeÖnemli değişiklikler olacak . Altın, döviz ve kriptoAlıcıların makul ilişkilerinin olmaması durumunda ciddi yaptırımlar gündemde.

Bankalar mesaj gönderdi

Bu ay bazı bankalarMüşterilerine gönderdikleri kart ekstrelerinde, “Kredi kartınızla döviz/altın/kripto varlık alımları, vadesi geçmiş kredilerin kapatılması, makul bir gerekçe olmaksızın yapılan transferler, nakit çekme limitini aşmaya yönelik işlemler, sistemden para çekme işlemleri nedeniyle kartınız kapatılabilir.” uyarı verdi. Bazı bankalar SMSüzerinden kart kullanma onların müşterileribilgili.

Uzman uyardı

Yeni uygulamayla lüks araç alımıMali Müşavir Emin Yılmaz, amacın yatırım odaklı harcamaların önüne geçmek olduğunu belirtti. “Faiz oranları düzenlenebilir, taksitler sınırlandırılabilir, ikinci el otomobil alımı gibi konularda düzenleme yapılabilir.”dedi ve ekledi:

“Kredi kartınızı yatırım amaçlı kullanırsanız durum farklı bir boyuta gidiyor. Buradaki çizginin iyi çizilmesi gerekiyor.”

‘Kredi kartınızın banka tarafından kapatılması mümkündür’

Yılmaz, kart kapatma veya başka bir yaptırımdan etkilenmek istemeyen kullanıcıların yalnızca ‘makul sebep’ belirtmeleri gerektiğinin altını çizdi. “Özellikle kredi kartlarıyla vatandaşlar döviz, altın ve kripto varlık satın alıyor. Makul bir gerekçeniz yoksa kredi kartınızın banka tarafından kapatılması söz konusu olabilir.”söz konusu.

Kredi kartı harcamaları yüzde 155 arttı

Son yıldaki kredi kartı harcamaları yüzde 155Arttı. 19 Ocak 2024Hafta içinde kredi kartıyla 1 trilyon 172 milyar TL harcama yapıldığı belirlendi. 19 Ocak 2023Bu rakamın 2019’da 459 milyar TL olması dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu